Blogia
Joaquim de Catalunya

"El Angel de la Bicicleta" (León Giecó), by Quim Pedret


....Cambiamos fe por lágrimas
con qué libro se educó esta bestia
con saña y sin alma
Dejamos ir a un ángel
y nos queda esta mierda
que nos mata sin importarle
de dónde venimos, qué hacemos, qué pensamos
si somos obreros, curas o médicos
 
¡Bajen las armas
que aquí solo hay pibes comiendo!
...


 
En homenatge a Claudio 'Pocho' Lepratti, més conegut com "El Angel de la bicicleta"', jove mort per la policia assassina. Un jove que es preocupava per donar menjar als nens. !!!

Argentina....2001
El 19 de desembre, enmig de la crisi que a...cabaria amb la caiguda del president Fernando De la Rúa, diversos policies que varen arribar desde Arroyo Seco, al sud de Rosario i varen començar a disparar cap al fons de una escola.
Lepratti 'Pocho' va pujar al sostre per defensar als menors que en el seu interior es trobaven menjant.
Va treure el cap cridant: “Hijos de puta, no tireis que hi hay pibes (nens) comiendo!”.
El policia Esteban Velásquez, va fer foc amb la seva escopeta i va travessar la tràquea del 'Pocho', la qual cosa va motivar una condemna a 14 anys de presó. El govern va voler amagar els fets (no varen poder) i desprès d'un 'corralito' una revolta social amb casserolades, vagues, vandalismes i un 'estado de sitio', a la fi el llavors president argentí De la Rua va sortir per el pati del darrera de la Casa Rosada de Buenos Aires, amb helicòpter en direcció desconeguda... després va ser processat 2006, el 2008, 2009 i amb suborns ens varen sobreseir les causes penals conta ell i els seus col·laboradors

"Amb la crisi, el desencant, la falta d'il·lusió, el descrèdit polític, la corrupció a quasi tots nivells, enganys de tota mena en ver el ciutadà, anem molt alerta, ja que estem donant passes de gegant per arribar a una situació semblant de benvolguda Argentina"

Quim Pedret i Rovira

Català del Principat de Catalunya

0 comentarios