Blogia
Joaquim de Catalunya

"Els pebrots, no es toquen amb les mans fredes" by Quim Pedret

febrero 3, 2012

I menys tocar.los amb la gelada que està caient

Carta al amic Santi Vila 

Hola Molt bona nit
Intentaré ser una mica breu (difícil) i educat ja que vaig tindre la sort de anar al germans de la Salle Bonanova (com tu), però jo fa uns 37 anys que vaig deixar-los. Crec que escric o parlo amb nom de bastants artistes que necessiten l’ajuda per desenvolupar la seva feina i estan amb el cul enlaire, per culpa del polítics que no saben fer la seva feina o la fan amb molt mala ostia. En primer lloc jo soc ideòleg, pensador, fotoperiodisme i altres coses i tinc una edat per dir el que penso SEMPRE, i la Galeria de casa meva, es evident meva i en soc el director i si venc o no quadres a Catalunya o a Espanya (país veï) de la meva esposa pintora i creadora Elena, ni a ella ni a mi ens treu la son. En segon lloc l’amic Lluis Roura es això (un bon amic) i amic de fa uns 40 anys de la meva família i esta en tot el dret de vendre i COBRAR un quadre de l’ajuntament de Figueres o de Samarruga de la Punta. En Lluís es bo i es una bona persona, això juntament amb el seu art, no ho qüestionaré mai. El que si puc qüestionar i valorar, son les teves paraules i el que es mes greu, les teves accions en vers els artistes de la ciutat i rodalies, que volen treballar per el poble. Es normal que en èpoques de ‘vaques gordetes’, l’Ajuntament dongui subvencions per l’art o compri art com a patrimoni del poble (el que sigui)
El que no es normal que vulguis prendre al ciutadans de Figuires, rodalies i els teus ‘amics’ del Face per imbècils.

Com deia el meu pare: "Pagar tu o pagar jo, no es el mateix". Ara no em posaré a valorar si un quadre de l’amic Roura val 30 mil euros o mes, o un quadre de la meva esposa Kudry en val 20 mil euros o mes, no discuteixo una qüestió de diners, parlo de una qüestió d’ètica, de moral, i de valors, que els que us anomeneu classe política no sembla que no en teniu i parlo per tots (tot el ventall polític de la comarca em fa vergonya)
Tan ni fot un quadre a un església (estat aconfessional?) Ara pagueu el quadres per el clero?) o es un mural pintat a una punyetera paret de Roses, que va sortir la broma per uns 18 mil euros, amb un govern socialista. Es una qüestió de sensibilitat, de pensar i que no es pot enganyar a la gent dient que no doneu subvencions, sinó que compreu quadres. Santi aquí al face posa AMIC, no posa el tonto nº 4789 Que m’has vist la cara?
Don collons surten el diners? T’ho dic… Del mateix lloc, de la butxaca del ciutadà de Figueres o del que dona vida anant a comprar a Figueres cada setmana. Jo de tu reflexionaria els teus raonament o pixades fora de test i crec que et tens de plantejar molt i molt be el que es la Cultura i que representa per un poble, per un país, ja que ara per ara el poble vol treball i molts, masses malauradament, passen gana, mentrestant vosaltres els polítics sou com nens amb molta mala llet, que juguen amb els nostres ‘cales’. Si mires els meus privats i la meva web on hi trobaràs escrit el mateix que estic escrivint hi veuràs el meu numero de telèfon i em podràs dir-me alguna cosa, per exemple: ‘Quim gracies per convidar-me a la exposició de la teva esposa a Girona i a Tarragona’ (que crec que seran les ultimes que farem en tot el territori català) Jo no et demano res, t’he ofert cultura i quasi gratuïta (Cantautors reconeguts, l’Orquestra del Teatre del Liceu per la mainada de Figueres i quadres de Catalunya i heu passat olimpicament, tan tu com d’altres

Espero que reflexionis, i t’envoltis de polítics que SI valen la pena. Sinó, crec que a la vida aniràs molt malament (o be) Perquè tu vas be de conya, oi? Jo també noi, jo vaig de collons (curt de salut, però content), però ni han molts artistes i de MOLTS BONS, que necessiten menjar. Molts no poden dir res, per por a no vendre un punyeter cuadret al mes, per la por a les represàlies de la classe política i tenen de parar el c… No es molt demanar vendre un quadret per poder VIURE, OI?

Si et planteges treure’m del teu mur per dir el que penso, no ho dubtis, fes-ho.
Molt bon cap de setmana
Cordialment amic

El Quim Pedret

 

0 comentarios