Blogia
Joaquim de Catalunya

‘Las Vaquillas’ van com cada any. de vacances a Roses, by Quim Pedret

 ...i els Ànecs

 

CRUEL "FESTAS" and other barbarities, com 'Vaquilles' i 'Ànecs'

 

Cruelty in Spain and Catalonia

noviembre 5, 2009

Al any 2009 vaig fer un article a la meva modesta web en castellà que parlaba del maltractament animal i avui dissabte 21 de juliol, un llestet mediocre llepafils i llepaculs, ha tingut a be fer una traducció i penjarlo al seu Facebook, fent un poti-poti del que vaig escriure, fent esment de les Tradicions Catalanes (les que defensem a casa i tants catalans i tradicions que la meva esposa pinta, com son els Castellers, Sardanes o Foc de Sant Joan) pobrets s’ha deixat el Ball Cerdà, Els tres Tombs i alguna mes

¡ Viure per a veure ! Però no deixo de sorprendre’m.

Com diuen: ‘Si la mediocritat fos menjar, s’acabava la fam en el món’. Un altre dia, si ting temps, parlare dels articulistes-reporters-politics, aquets que voltes per les revistes de la xarxa i les impreses que envolten per la mediocritat i desconeixament ens envolten en aquesta terra. El mes greu es que als mes aixerits els PAGUEN         ¡¡ Increible ¡¡

Per cert, si soc sincer, m’agrada que em ‘pispin’ els meus escrits (no ho dec fer tant malament)

Deixant de banda el mediocres, vull posar el meu gra de sorra per sensibilitzar i a protegir els animals i com no, a les persones.

 

La valentia del ser humà no es demostra matant o martiritzant, es demostra salvant la vida de qui mes ho necessita.

Quant abans hagi una llei penal, real, total i eficient de protecció per als animals, abans s’acabaran aquestes barbàries i totes les campanyes que es fan en contra. En fi… Utopies
En l’antiga Roma també havia de ser Cultura i tradició que els gladiadors es matessin en un circ. Segurament que mai defensaríem aquestes pràctiques de la Santa Inquisició o de l’Imperi Romà en ple segle XXI. Perquè àdhuc alguns afirmen i maten en nom de la cultura i l’art animals per diversió?
Això mai serà defensable, aquesta barbàrie és esclavitzar, martirizar i matar a un animal que mai podrà donar la seva opinió.

La tradició popular no és un argument vàlid per a sustentar ‘festes’ que suposen sofriment…

i sinó podriem recuperar les tradicions romanes amb lleons i caps rodolant per terra o que els toreros breguin tigres que no estiguin drogats

Estem devant d’un folklore tradicional integrant de la cultura catalana i espanyola? 

 

clip_image001

Per molt artista i cult que es considerés vostè, llençaria el seu gat a l’aigua, o ho el lligaria per a torejar-lo, i així passar una bona tarda de diumenge i divertir-se amb els seus amics?

 

La Tortura no es Cultura

 clip_image009

Sant Carles de la Rapita

 

 clip_image012

 

A Castella-Lleó ‘això’ està permès amb més de 200 anys de tradició, i després de llençar-li tot tipus de dards, són ‘generosos’ i maten al toro amb una escopeta!….

 

clip_image015

Thi is Spain?

 

clip_image017

‘Toro Fuego’

 

Alguns a això’ l’anomenen Art, uns altres li dieun diversió, uns altres li diuen Cultura. Jo en dic: SALVATJADA. Són opinions, aquesta és la meva i no comparteixo en absolut la crueltat amb els animals vingui d’on vingui i això que ens em definit racionals. Increible!

Però el més increïble és que un mitjà escrit àmbit comarcal empordanés, un ‘senyor’ periodista escriu a l’agost de l’any 2009 un article a tota pàgina, amb foto inclosa d’un menor en el moment de ser gairebé enganxat per per una vaquilla a Roses, segurament que el periodista es va sentir molt satisfet amb l’article i el seu titular, jo vaig sentir vergonya aliena.

El titular era el següent: ‘La Cultura ocupa un lloc important en la festa de Roses’. No vull saber amb que criteri va fer tal afirmació l’espavilat que alhora no va trindre ni el valor de signar l’article, ni la foto.

Sense mes comentaris.

Que ment malalta cap que ‘això’ produeixi entreteniment?
Si després de veure aquestes imatges de la pàgina que algunes em varen arribar des de Oregón a Estats Units sobre la crueltat en els animals en TOTA Espanya i Catalunya i encara li queden ganes de veure el sofrirment deun animal, li ‘felicito’ per la seva sensibilitat cultural i el convido que segueixi anant a les corregudes de braus, als ‘San Fermines’, etc, i fins i tot es posible que es diverteixi a la Festa Major de Roses amb les ‘Vaquillas’ o amb l’empaitada d’anecs, espantats, estirats, fugint per l’aigua d’un cruel final. Li diuen ‘Empaitada de Anecs’, per molts deu ser cultura i tradiciò jo ni dic Persecució i aniquilacio d’Ànecs que acaba atrotinats a la cassola)

 

 

 

‘Las Vaquillas’ i els Ànecs de vacances a Roses

 

clip_image019

¡Visca la Cultura!

 

clip_image020

La Festa Major de Roses

 

 

clip_image021

Ànec de Roses

 

 

 clip_image022

Els complices a Roses

clip_image023

L’Ànec mut de Roses

El ‘millor’ alcalde de Roses i el líder politic mes important del país, va declarar en un mitjà de comunicació fa anys: “Que el moment més feliç del bufó ànec, és justament el moment de ser capbussat i perseguit en l’aigua”. Tindríem de preguntar-li que sentiria si fos ell mateix, el perseguit i atrapat pel coll, per ficar-lo després de unes hores en una gàbia, i ser cuit en una olla. Jo encendria el foc i li faria una foto de recort

A l’edat mitjaja també era Cultura i tradició ’caçar’ dones i fer-les passar per bruixotes i dur-les a la foguera, era ser normal i legal. També era un signe de distinció i Cultura tenir esclaus, quants més millor, fins que en 1927 que s’acaba oficialment els esclaus i i és perseguida la seva practica.
Ara l’esclavitut te altres formes, diguem que són ‘legals’. També en la majoria de països àrabs els Drets Fonamentals dels Homes els hi passen pel forro i les dones són tractades com objectes de decoració.
En l’antiga Roma també havia de ser Cultura i tradició que els
gladiadors es matessin en un circ. Segurament que mai defensaríem aquestes pràctiques de la Santa Inquisició o de l’Imperi Romà en ple segle XXI. Perquè àdhuc alguns afirmen i maten en nom de la cultura i l’art animals per diversió?
Això mai serà defensable, aquesta barbàrie és esclavitzar,
martiritzar i matar a un animal que mai podrà donar la seva opinió.

 

clip_image025

La valentia del ser humà no es demostra matant o martiritzant a ningú, es demostra salvant la vida de qui mes ho necessita.

 


Quant abans hagi una llei penal, real, total i eficient de protecció per als animals, abans s’acabaran aquestes barbàries i totes les campanyes que es fan en contra. En fi… Utopies
En l’antiga Roma també havia de ser Cultura
en un circ. Segurament que mai defensaríem aquestes pràctiques de la Santa Inquisició o de l’Imperi Romà en ple segle XXI. Perquè alguns maten i martiritzen en nom de la cultura i l’art animals per diversió?
Això mai serà defensable, aquesta barbàrie és esclavitzar,
martirizar i matar a un animal que mai podrà donar la seva opinió.

clip_image026

Perquè no li donem l’afecte que ens demana?

Atacar al feble es mes fàcil?

Aquest l’exemple que volem donar als nostres petits, si partim d’aquesta cultura donem peu a que a l’escola puguin atacar a un company que no sap, no pot, ni té perquè defensar-se de res?
Aquesta és la Cultura i el model de societat que volem?
Molt bé que cada vegada faig mes gent que s’impliqui en aquest problema, però mentre alguns polítics mirin per a altre costat i donin l’esquena, seguirem ostentant el trist i miserable ‘recort guinnes’ de ser el país mes cruel d’ Europa amb els animals.
Aquestes fotos i moltíssims més testimoniatges documentals, formen part del dia a dia que ens hem acostumat a veure per desgràcia algunes en cadenes infumables de TV i altres mitjans d’informació, i és una demostració més que s’uneix a gran galeria de barbàries que l’ésser humà arribar a imaginar i a realitzar, amb tot tipus de crueltat, insensibilitat i recerca de l’entreteniment, usant la violència, la tortura, la injustícia i la mort.
Estem en una societat que gaudeix amb el sofriment i la violència gratuïta d’animals i fins i tot del propi veí?
M’atreviria a dir que si i m’agradaria estar equivocat.

 

 

El Quim Pedret

0 comentarios