Blogia
Joaquim de Catalunya

“Res serà fàcil, però tot és possible”

El President marca perfil ja clarament dins el sobiranisme?

de Jordi Feixas

L’endemà de la manifestació, el President Mas semblava que apuntava en aquesta direcció, ressaltant que el camí era clar i que el pacte fiscal era un pas més i no una alternativa al seu destí. “Res serà fàcil, però tot és possible” va dir. Qui sap si el futur demostrarà l’equívoc d’aquesta anàlisi, però em va semblar veure un president que ja es movia en l’espai del sobiranisme. Havia deixat de parlar d’alternatives al mateix i parlava de les dificultats del repte i de l’estat d’ànim amb el qual calia abordar-lo. Entre les seves paraules, semblava que s’hi amagava una subtil estratègia: CDC es volia presentar com el partit de la transició ben feta, del sobiranisme responsable, ferm però calmat, capaç d’assegurar la consecució de l’Estat propi amb garanties? Potser l’entusiasme del dia anterior emboira les intuïcions polítiques del qui escriu aquestes línies. Tot i així, el dia 12 de setembre de 2012 em va semblar veure un President diferent que, ja amb els dos peus dins el marc sobiranista, volia marcar un perfil responsable i moderat dins el mateix. Realment era així?

Jordi: el teu entusiasme no t'emboira les teves intuicions polítiques. Jo sóc dels que ja fa temps que dic a qui em vol escoltar que el nostre tan bescantat president, sap molt bé el que es porta entre mans, i que degut al gran pes de responsabilitat que porta al damunt de les espatlles (un pes que no porten els seus detractors) ha de mesurar les seves passes molt curosament i (entre moltes altres coses) carregar-se de raó al davant de l'estranger. O pot creure algú que un president que no fos sobiranista (encara que per a aconseguir-ho hagi de fer tots els papers de l'auca) hagués pogut reunir al seu voltant un "pinyol" tan independentista?. Sí senyor, res serà fàcil però tot és possible. Sense rauxes ni presses, molt comprensibles, però contraproduents. Volem arribar al final del camí amb els ossos sencers..-

Pere Grau (Hamburg)

 

 

Quim Pedret i Rovira

Jordi Feixas molt bon escrit i el comentari del Pere Grau molt encertat i dins la linea del President Mas.

Amb el vostre permís i la posant les referencies oportunes dels autotrs i del mati.cat, ho he penjat a la meva web

El meu comentari: Deia fa mes d'un any en Vícenç Pedret, que l'Artur Mas seria un malt candidat i el molt bon President (potser era una conya o humor genètic) Discrepo... d'en Vicenç, escriu tan tant be que m'agrada discrepar, encara que només sigui una vegada)

Artur Mas ha demostrar ser un excel·lent candidat i un gran President.

Ara a veure que diran els accelerats i radicals independentistes que deien: 'Tenim molta pressa'. Els responc: 'A poc a poc i bona lletra, i sense defallir aconseguirem el millor per Catalunya' El poble i el seu President en sortirà guanyador i seran tans que es voldran apuntar a carro guanyador.

Quanta raó tenia en Mas quan avui al mati al Forun Europa deia: "He vist moltes males maneres i també insults...etc"

Se que a la fi l'historia posarà a cada un al seu lloc.... i això que el nostre president està, segons ell, entre un Prat de la Riba i un Francesc Macià? No se, no se. La seva modèstia m'ha sorprès. Apunti molt mes alt Sr. President

Sr. President Moltes felicitats

 

El Quim, tranquil desde Vilajuïga

www.quim-pedret.com

 

 

 

 

 

Pujat per El Quim Pedret el 13 de Setembre de 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarios