Blogia
Joaquim de Catalunya

‘Xicu’ Cabanyes exposarà al Celler Espelt de Vilajuïga, by Quim Pedret

EspeltCabecera

Quim PedretXicuCabanyes

 ’Xicu’ Cabanyes

 

El proper dijous 1 de Setembre en Francesc Cabanyes i Cullell, mes conegut com  ‘Xicu Cabanyes’, presentarà la seva darrera obra, juntamen amb les fotografies de Willy Egertot, amb el non de ‘La Bellesa Secreta del Cunnus’, a l’Espai d’Art del Celler Espelt de Vilajuïga

L’acte serà presentat per Jaume Fàbrega

‘Xicu Cabanyes’ va neixer a Serinyà al 29 de Setembre de 1945, actualment resideix a Porqueres
Es un autodidacta i realitzà les primeres talles l’any 1962. Interessat en el mon de l’escultura, deriva vers el modelatge amb fang que el va portar a les tècniques dels motlles i també a treballar altres materials plàstics.
Va fer la seva primera exposició al any 1965. La seva trajectòria artística que va començar amb figures expressionistes estilitzades, va evolucionar cap a l’abstracte, i a amb un llenguatge de formes orgàniques i assemblatges, amb al·lusions al Pop-Art. 
Al 1971 va participar en la fundació del grup TINT de Banyoles, del que en va ser un impulsor fins al 1975, en que el grup va plegar la seva activitat.
Durant aquesta etapa va treballar amb el formigó realitzant escultures de gran format, però també fa collages, terracotas, experimenta nous materials (poliester, làtex, porexpan…) o comença a exposar de forma permanent la seva obra al Bosc de Can Ginebreda (1972)
Ha treballat el material plàstic i alabastres, sense deixar de banda la fusta ni el Bosc.
Fins el 1991 ha treballat amb escultures de gran volum en espais públics, exposicions i recerca de noves formes i materials i també amb miniatures (joies) i altres camps de la plàstica, com els premsats de cartó.
Ara experimenta amb nous materials, sense deixar la fusta, a la que cada vegada treu mes profit.

 

 

Pujat per Quim Pedret

0 comentarios